Gotowanie na żywo, czyli dlaczego warto usiąść przy ladzie w sushi barze?

2023-05-080
Gotowanie na żywo, czyli dlaczego warto usiąść przy ladzie w sushi barze?

Zawód sushi mastera jest wyjątkowy, jeśli chcecie poznać go bliżej, możecie usiąść przy ladzie w sushi barze i obserwować pracę mistrza kuchni. W dzisiejszym artykule wyjaśnimy, na czym polega fenomen gotowania na żywo i dlaczego warto chociaż raz usiąść w sushi barze w Sakanie, czytajcie dalej, jeśli jesteście ciekawi.

Fenomen live cooking, czyli gotowania na żywo

Live cooking to nic innego jak pokaz kulinarny, gdzie szef kuchni przygotowuje na żywo posiłek dla obserwujących go gości. Co ciekawe, Sakana oferuje sushi serwis i organizuje specjalne pokazy kulinarne i nie tylko. Doglądać pracy kucharzy można też w inny sposób. Wybierając miejsce przy ladzie w sushi barze, możemy oglądać gotowanie na żywo, to miejsce szczególne w naszej restauracji. Klient przy sushi barze ma okazję zobaczyć, jak sushi master przygotowuje każdą rolkę.

Dlaczego warto usiąść przy sushi barze?

Sushi bar to nasze ulubione miejsce w restauracji, jednak nie wszyscy nasi klienci lubią siedzieć przy ladzie. Dlatego poniżej przedstawiamy kilka argumentów, które przemawiają na korzyść sushi barów.

Świeże sushi z pływających łódeczek

Wielką zaletą kaiten-zushi jest to, że sushi z pływających łódeczek jest świeże. Rolka, którą dopiero co zrobił sushi master, trafia na taśmę, z której klienci mogą się poczęstować. Miejsce przy ladzie sprawia, że możemy dość szybko zapełnić swój żołądek świeżo zrobionym sushi. Gdybyśmy usiedli przy stole i zamówili konkretny zestaw z menu Sakany, możliwe, że na posiłek czekalibyśmy odrobinę dłużej.

Różnorodność sushi z pływających łódeczek

Sushi z kaiten-zushi, czyli z pływających łódeczek to świetny sposób na to, by spróbować każdego dania, które do zaoferowania ma Sakana Sushi! Na pływających łódeczkach znajdują się talerzyki z małymi porcjami. Często na talerzyku znajduje się od jednej do trzech sztuk sushi, dzięki temu, zamiast zamawiać zestawy, można próbować po jednej rolce sushi z każdego rodzaju. To świetna opcja dla osób, które cenią sobie różnorodność, lub chcą po prostu spróbować wszystkich dań, które skrywają się w menu.

Praca sushi mastera na żywo

Siedząc przy ladzie, możemy na żywo oglądać pracę sushi mastera. To ciekawe przeżycie, oglądać kogoś doświadczonego, jak przygotowuje twoje danie. To także świetny sposób na to, by samemu nauczyć się przyrządzać to danie. Jeśli chcesz nauczyć się samodzielnie robić sushi w domu, to warto podpatrzeć, jak robi to sam mistrz kuchni!

Okazja do ciekawych rozmów o sushi

Bądźmy ze sobą szczerzy – jedzenie to styl życia! Bez wątpienia możemy powiedzieć, że jeść lubi każdy, tak samo rozmawiać o jedzeniu. Sushi bar to dobre miejsce do rozmów o kuchni japońskiej. Jeśli interesuje cię ten temat tak mocno jak nas – wymień się swoimi doświadczeniami z sushi masterami. Może ty, dowiesz się czegoś ciekawego od nas, poznasz sushi “od kuchni”, a może to ty, zaskoczysz nas swoim spojrzeniem na japońskie potrawy.

Jeśli ktoś chce zobaczyć, jak wygląda tradycyjny sposób serwowania sushi, powinien chociaż raz usiąść przy sushi barze. Mamy nadzieję, że nasze argumenty do was przemówiły i że następnym razem widzimy się przy pływających łódeczkach!


zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie publikowany. wymagane pola oznaczone są znakiem gwiazdki *



adres restauracji

Sakana Sushi & Sticks Katowice
Gawronów 6/4,
40-527 Katowice


godziny otwarcia

poniedziałek – czwartek: 12:00 – 21:00
piątek – sobota: 12:00 – 22:00
niedziela: 12:00 – 21:00


zerezerwuj stolik / zamów sushi na wynos

telefon